Til forsiden
Udskriv siden


Ginnerups Boghandel

Tidligere navne: Chr. W. Andersens Boghandel

OphørtAdresse: Boulevarden 12 (tidl. nr. 14)
By: Aalborg
Historie 

1.11.1927 etableret i nr. 14 som GB-forhandler af H.J. Jørgensen.

1.4.1953 overtages af Chr. W. Andersen (f.1902), der bliver samhandelsberettiget.

1.8.1961 overtages af Thorkild Ginnerup (f.1931), der ændrer forretningens navn til ovenstående. Han driver forretningen sammen med sin kone Margit.

1.8.1972 flytter til Boulevarden 12, hvor tidligere – 1910-25 – Otto Hartvig havde drevet boghandel.

foråret 2003 ophører.

Litteraturkritikeren, professor Frederik Stjernfelt omtaler Ginnerups Boghandel i en artikel i “Bogormen” i serien »Min første Boghandel«: »Min første boghandel. Kniggos Minde«: »Den lå dengang i en ganske lille butik (på Boulevarden), hvor der næppe kunne stå mere end tre eller fire kunder, men som til gengæld strakte sig næsten uendeligt i højden i en skorstens lignelse, med hylder i et mange meter højt indre tårn, hvor kun den tårnhøje, ranglede og tidligt skaldede boghandler Ginnerup med hornbrillerne og en let luden kunne nå op ved stigers hjælp. (Bogormen 2/juni 1996).

Boghandler Ginnerup tager i et brev fra 2003 til Max-Erik Reinhold afstand fra ovenstående, som han ikke vil have med i et evt. værk om Danmarks Boghandlere: Han skriver: »Jeg kender ikke noget til Kniggos Minde. Den første forretning i nr. 14 havde ikke forsænket loft – derfor syntes der højt til loftet. Jeg har aldrig været ‘tårnhøj’ eller ‘ranglet og haft en let luden’ – Og skaldet var jeg ikke dengang ... Jeg kender Frederik Stjernfelt, der dengang var en lille dreng, som kom fra et hjem her på Boulevarden. Jeg tror, hans hukommelse er lidt overdreven og fantasifuld ...« (Kommentar: Et lokalt avis-foto taget kort før boghandlens ophør viser et nydeligt, velklædt, smilende boghandlerægtepar. – pr ‘04)

 
Personer: