Til forsiden
Udskriv siden


Bogladen, Center Øst Bog & idé

Tidligere navne: Vollsmose Centrets Boghandel

Ophørt
Vollsmose Centerets Boglade

Adresse: Center Øst
By: Odense
Historie 

 

1.5.1976 etableres af Lone Lundvald Rasmussen (f. 1950) som Bogladen. 1.8.1976 skifter navn til Vollsmose Centrets Boglade. 

1.6.1977 navneændring tilbage til Bogladen og kommer adressemæssigt under Odense NØ. Forretningen går godt, der sælges både bøger, papir, lædervarer, foto og buskort (1000 kort om måneden). Mange centeraktiviteter trækker kunder (“alm. danskere”) til. Og der var gode leverancer til skoler og VUC, et helt nødvendigt økonomisk fundament. 

19.8.1980 gemalen Johan Rasmussen (f. 1941) bliver medindehaver 

1.9.1993 firmanavnet ændres til ovenstående og flytter til “Hovedgaden” i centeret, der har fået ny ejer, Lasse Hessel. Den første ejer, som også byggede boligerne omkring, var AB Højstrup, og de havde svært ved at få centerets økonomi til at hænge sammen. 

– Beboersammensætningen ændres. Vietnamesiske bådflygtninge og tyrkiske gæstearbejdere flytter ind i de omgivende boliger, og miljøet bliver efterhånden udpræget multikulturelt. Salget falder, samtidig forsvinder leverancerne, da kommunen centralisere deres indkøb. Der begynde også at komme problemer med druk og kriminalitet i centeret. 

1.11.1998 Lone og Johan Rasmussen må lukke, men ser tilbage på 22 gode år med mange oplevelser (Vollsmoseavisen, september 2008) 

Medlem af INCA og BOGPA.

 
Personer: