Til forsiden
Udskriv siden


Visdomsbøgerne

Tidligere navne: Bog- og Bladcentralen, Sankt Ansgar Boghandel

Ophørt


Sven Damsholt foran sin butik 2012 (Facebook)

Interiøre 2012 - fra filmen Sven og Visdommen (Facebook)

Pladehylster 1950'erne (foto: Jan Mikkelsen)Visdomsbøgerne 2011

Adresse: Bredgade 67
By: København K
Historie 

1.4.1941 Bog- og Bladcentralen oprettes med speciale i katolsk litteratur.

1.2.1946 Victor Buchholtz bliver leder.

1947 Sven Erik Damsholt (f.1916) bliver antaget, og boghandelen bliver samhandelsberettiget under navnet Sankt Ansgar Boghandel.

1950 Damsholt bliver eneindehaver.

1972 Det er ikke mere en katolsk boghandel. Damsholt er blevet skeptisk over for katolicismen. Det skriver han en bog om, "Når den indre rose åbner sig", udgiver den, og begynder efterhånden at udgive flere bøger og sælger og udgiver bøger om mange forskellige åndelige bevægelser og retninger, som interesserer ham (Ny katolsk boghandel bliver Steno-Butikken på Vesterbrogade).

1996 boghandelen skifter navn til Visdomsbøgerne, men er stadig mest kendt som Sankt Ansgar. Forlagets navn er Visdomsbøgerne.

Begge navne står på facaden. Sv. Damholt satser meget på sit forlag og sælger også sine bøger gennem andre boglader. Han har også en hjemmeside. Og kunderne er der. Han oplever, at flere og flere mennesker "ønsker at vide besked med tilværelsens store spørgsmål".

2012 laver filminstruktør Marie Louise Lefèvre, i samarbejde med producer Lise Lense-Møller, Magic Hour Films, og med støtte fra Det Danske Filminstitut filmen "Sven og Visdommen".

1.10.2012 lukker forretningen. Forlaget fortsættes af Marie Louise Lefèvre og Lise Lense-Møller. Boghandelen fortsætter som e-boghandel.

3.10.2016 dør Sven Damsholt.

 
Personer: