Til forsiden
Udskriv siden


Dansk Boghandel Flensborg GmbH

Ophørt


Dansk Boghandel 1994

Dansk Boghandel Flensborg - Preben Bjerregaard til højre 1991



Dansk Boghandel 1978 (Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig)

Adresse: Norderstrasse 74 (= Nørregade 74)
By: Flensborg
Historie 

1952 etableres af Hans Ronald Jørgensen (f. 17.2.1915). Han er stedfortrædende generalsekretær i Den Danske organisation i Sydslesvig. Den daglige drift forestås af Norbert Matlok (f. 1925) og Birgit Anna Jensen (f. 1935).

1963 ny faglig leder: N.A. Sørensen.

før 93 overtages af P. Bjerregaard v/boghandler Karen Matthes.

1.5.1998 P. Bjerregaard i betalingsstandsning. Forretningen nedlægges, men kunderne overtages af Padborg Boghandel v/Launi Pedersen der åbner filial i Harrislee lige syd for den dansk-tyske grænse, Skandinavisk Boghandel med Karen Matthes som leder. (Bogmarkedet).

Dansk Boghandel i Flensborg har gennem årene været et sted hvor danske boghandlermedhjælpere har søgt hen for at videreuddanne sig. Blandt dem der har arbejdet her kan nævnes: Launi Pedersen, senere Padborg Boghandel, der overtog kunderne ved konkursen, Bjarne Petersen, senere Stakbogladen, Mogens Hansen, senere boghandler i F.A.D.L. Medicinsk Boghandel i Odense, Carsten Hald, Ehlerts Boghandel i Bogense og Carsten Haarsløv senere boghandler i Hobro. Peter Krogh, senere boghandler i Billund var lærling i forretningen.

 
Personer: