Til forsiden
Udskriv siden


Museumsbutikken Louisiana
Lise Tindborg, Museumsbutikken Louisiana 2000

By: Humlebæk
Historie 

14.8.1958 åbner kunstmuseet Louisiana. Museet var grundlagt af Knud W. Jensen, der havde erhvervet aktiemajoriteten i Gyldendal. Udbyttet herfra gik til at drive museet.

1.5.1976 museet åbner i al beskedenhed en butik med en disk, hvorfra der også sælges entrébilletter, en bagvæg og et bord. Leder: Jens Kruuse Houmann (f.1927), der var headhuntet fra Illums Bogafdeling.

Museumsbutikken udvikler sig hurtigt – i takt med museet – og udvider flere gange til større areal og får nyt inventar, tegnet af museets arkitekter Bo og Wohlert. Der sælges bøger, postkort, plakater, signeret grafik, design m.m.

dec. 1992 museumsbutikken åbner filial i Illum (4. sal) i København. Illums direktør Jørgen Basse er begejstret, og museumsbutikken låner flere gange det store areal uden for butikken til særlige fremstød fx.

april-maj 1993 udstillingen »125 kunstbøger« og en Richard Mortensen-udstilling.

1995 Museumsbutikken Louisiana underskriver samhandelsreglerne og bliver en »rigtig boghandel«, nu også med et stort sortiment af danske bøger.

1997 Houmann går på pension. Ny leder af boghandelen Inge-Lise Langvad. Daglig leder Tony Borring. Forretningen udvides med en stor afdeling for design i kælderen.

1.1.2000 ny daglig leder: Lise Tindborg.

? faglig leder Vibeke Ankjær Axværd.

28.5.2018 ny leder Peter Myrthu Elmegaard.

 
Personer: