Til forsiden
Udskriv siden


Lamberth, Torben

(f.2.1.1959) søn af Villy Lamberth, blev efter studentereksamen og læretid i Den Danske Bank daglig leder af sine forældres boghandel, mens han læste til civiløkonom på Handelshøjskolen i København. Kun  25 år gl., etablerede han, på sidste studieår, LAMBERTHs Forlag. De første år havde forlaget kontor i forbindelse med boghandelen, men flyttede så i 1987 til lokaler på DBK og i 1993 flyttede hele forlaget til Espergærde. 
Igennem årene har forlaget udgivet mere end 2.000 titler indenfor mange genre.
I starten var forlagets kendetegn historiske bøger, gavebøger og polulære fagbøger.
Senere blev det kunstbøger og børnebøger. Idag beskæftiger LAMBERTH sig primært billedbøger til børn og er med mere end 100 nye titler om året en af de større billedbogsudgivere i Danmark.
LAMBERTHs Forlag her desuden en omfattende produktion af postkort, billedkalendere, plakater og museumsartikler med skandinavisk kunst, som sælges både i Danmark og udlandet. I 2012 etablerede LAMBERTHs Forlag et søsterforlag i Sverige, som udgiver 20-25 titler om året.
Forlaget beskæftiger 6 medarbejdere, bl.a. Torben Lamberths hustru, grafiker og illustrator Lena Lamberth, datter af boghandlerægteparret Inge og Per Olesen, København Ø. Lena Lamberth er også boghandleruddannet  og har været leder af sine forældres forretning i Vibenshuscentret. Lena Lamberth, er forfatter til en række børnebøger og kunstbøger og har desuden oversat mere end 1.000 bøger til dansk. (Egne oplysninger 2017).


Forretninger